STRAK WARK
 

Jubilarissen maken samen 100 jaar strak wark bij Loonbedrijf Scharenborg

30-10-2020

Ruim 25 jaar werken Fons Geerdinck, Roy Baks, Rudi Walterbos en Theo Penterman inmiddels bij Loonbedrijf Scharenborg Beltrum. En hoewel loonwerkers zo eind oktober/begin november tijd genoeg hebben voor een jubileumfeest, kan dit door corona helaas niet doorgaan. Toch stonden we vrijdag 30 oktober op een gepaste manier even stil bij dit unieke feit.  

Van akkers tot watergangen, parken, pleinen, boerenerven, tuinen, enzovoort: er zijn niet veel plekken meer in (de wijde omtrek van) Beltrum die deze mannen niet onder handen hebben gehad in de ruim 25 jaar dat zij werkzaam zijn bij Loonbedrijf Scharenborg. Is het niet met de trekker, dan wel met de hakselaar, vijfwieler, shovel, kraan of andere landbouwmachine. Alle vier even allround, maar zeker ook met ieder zijn eigen specialisme(n). Theo is inmiddels met pensioen, maar springt nog altijd waar nodig bij tijdens de pieken die loonwerk tijdens het oogstseizoen kent.  

25 dienstjaren zijn niet vanzelfsprekend, al helemaal niet als dit voor 4 werknemers geldt. Daarom werden Fons, Roy, Rudi en Theo afgelopen vrijdag in een ‘coronaproof’ setting toch alvast even in het zonnetje gezet. En het feest? Dat hebben ze nog tegoed!