STRAK WARK
 

Driewieler maakt plaats voor vijfwieler

11-02-2020

Mooi op tijd voor het mestseizoen:  onze nieuwe Vervaet Hydro Trike XL, met onder andere GPS stuurautomaat en sectieafsluiting op de bemester. De vijfwieler werkt hierdoor efficiënter en heeft ook een hogere capaciteit, waardoor we de piekmomenten tijdens het mestseizoen nog beter op kunnen vangen.

GPS stuurautomaat met sectieafsluiting op de bemester

Een belangrijk voordeel van deze vijfwieler is de GPS stuurautomaat, waarmee we het land kunnen bemesten zonder overlap. Ook maakt het niet uit of we links, rechts of in het midden beginnen met bemesten: de stuurautomaat zorgt ervoor dat het spoor goed aansluit.

Het systeem is gekoppeld aan de 'SmartBox', deze stuurt de secties in de bemester aan, waardoor we plaatsspecifieke bemesting kunnen toepassen zonder stukken land te overlappen. Bijvoorbeeld bij percelen met schuine hoeken, waar we voorheen meerdere keren over hetzelfde stuk moesten rijden om alle delen te 'raken' en hierbij sommige stukken ook extra bemest werden. Dankzij de sectieafsluiting in combinatie met het GPS-systeem, worden de secties op het stuk land dat al bemest is afgesloten, waardoor we mestverspilling voorkomen. 

Dankzij de extra schuifas, lopen alle 5 wielen in een eigen spoor, zodat spoorvorming wordt voorkomen. De Vervaet regelt zelf de druk op deze as, waardoor de druk altijd goed verdeeld is en er geen sprake is van 'bodemverdichting'.

Innovatief dus, en nieuw voor ons! Daarom reisden Roy, Rudi, Edwin en Niek in januari af naar de Vervaet fabriek in Biervliet (Zeeland), om alvast een cursus te volgen voor de nieuwe vijfwieler. Zij kregen daar een interessant 'kijkje in de keuken' én zagen daar ook onze vijfwieler in aanbouw.  

Zo gaan we te werk met de Hydro Trike vijfwieler

Als we vanaf 16 februari dan eindelijk 'los' mogen met de nieuwe Vervaet Hydro Trike vijfwieler, meten we elk perceel in en kijken we wat de meest efficiënte werkwijze is. Handig: de Hydro Trike slaat de percelen op, zodat we een volgende keer direct van start kunnen! Zien hoe het GPS-systeem in zijn werk gaat? Wees welkom om een keer mee te rijden!

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.